Banca Centrala Europeana (BCE) a facut avertizari cu privire la tendintele protectioniste, ce revin in forta din cauza crizei economice, in cadrul unui raport lunar, relateaza AFP, informeaza NewsIn.

"Chiar daca pe moment nu sunt dovezi majore ca numarul masurilor protectioniste a crescut, presiunile par sa se fi intensificat ", a anuntat institutia.

BCE a mai subliniat ca sustinerea globalizarii si a schimburilor libere de bunuri si de capital are tendinta de a slabi in unele regiuni ale lunii, ceea ce "nu este surprinzator, avand in vedere ca presiunile protectioniste devin in general mai puternice in perioadele de tensiune economica si financiara".

Potrivit datelor publicate de Comisia Europeana pentru 2008, opiniile cetatenilor Uniunii Europene sunt impartite in aceasta privinta, 39% se declara pentru globalizare, in timp ce 43% considera ca este un pericol pentru piata interna a muncii si pentru companiile nationale, potrivit raportului.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.