Congresmenii americani au convenit asupra unui plan de relansare economica in valoare de 789 de miliarde de dolari, care ar putea fi adoptat si transmis inca de saptamana aceasta presedintelui Barack Obama, a anuntat un influent senator american.
Acordul este un compromis intre proiectul de lege votat de Camera Reprezentantilor in 28 ianuarie pentru 819 miliarde de dolari si cel adoptat de Senat marti pentru 838 de miliarde de dolari. Anuntul acordului intervine cu scurt timp inaintea unei reuniuni a grup de zece democrati si zece republicani, destinata sa gaseasca o intelegere pentru un text final. Daca acordul va fi sustinut si in urma reuniunii, cele doua camere ale Congresului vor vota separat textul final, citat de AFP.

Presedintele Barack Obama vrea ca legislativul, controlat de democrati, sa ii prezinte pachetul in weekend, dar cele doua camere ale Congresului trebuiau sa ajunga la un acord asupra unei versiuni finale mai intai. Cele doua camere urmau sa negocieze pentru a gasi o varianta de compromis ce va fi aprobata apoi de ambele camere, potrivit NewsIn..


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.