Banca britanica Royal Bank of Scotland (RBS) a anuntat ca va disponibiliza pana la 2.300 de angajati, sau 2% din totalul fortei de munca din Regat.

Inaintea anuntului, BBC arata ca RBS se pregateste sa anunte concedierea a 2.000 de salariati.
RBS este pe cale de a fi detinuta in proportie de aproape 70% de statul britanic, ca urmare a planurilor guvernamentale de salvare a sectorului bancar, lansate in noiembrie si ianuarie, scrie NewsIn, citand AFP.

Royal Bank of Scotland a fost grav afectata de criza creditelor, dupa ce a achizitionat in 2007, la un pret greu, impreuna cu grupurile bancare Fortis si Santander, banca olandeza concurenta ABN Amro.

Marti, fostii sefi ai bancii, Tom McKillop si Fred Goodwin, au recunoscut ca aceasta achizitie s-a dovedit "o eroare grava" si si-au prezentat scuzele pentru responsabilitatea lor in cazul primelor acordate de institutia pe care au condus-o, in fata unei comisii parlamentare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.