Ucraina risca sa aiba probleme in primirea celei de-a doua transe a imprumutului stabilit printr-un acord cu Fondul Monetar International (FMI), pentru ca nu si-a respectat angajamentele fata de organizatie, a declarat un responsabil al presedintiei ucrainene.

"Avand in vedere ca nu ne-am respectat angajamentele in cadrul memorandumului semnat cu FMI, va fi foarte dificil sa primim cea de-a doua transa a imprumutului", a declarat seful departamentului economic al presedintiei, Roman Jukovski, citat de NewsIn.

Decizia FMI legata de deblocarea celei de-a doua transe, ce se ridica la 1,9 miliarde dolari, urmeaza sa fie luata pe 15 februarie.

Totodata, oficialul a infirmat zvonurile potrivit carora FMI intentioneaza sa solicite Ucrainei rambursarea primei transe a imprumutului, de 4,5 miliarde dolari, ce a fost acordata In noiembrie 2008.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.