Guvernul moscovit a negat rapoartele din presa potrivit carora bancile nationale i-au cerut ajutorul pentru restructurarea a 400 miliarde dolari in datorii externe, anunta BBC News.

Presedintele Asociatiei Bancilor din Rusia, Anatoly Aksakov, a negat, de asemenea, existenta unei actiuni centralizate pentru restructurarea datoriilor externe, dupa un articol aparut in cotidianul japonez Nikkei.

"Informatia potrivit careia Asociatia a formulat o cerere guvernului si unor banci Occidentale privind un plan de restructurare a datoriilor in valoare de 400 miliarde dolari nu corespunde realitatii", a declarat acesta, citat de NewsIn.

In ciuda negarii, zvonurile au afectat euro, in contextul in care bancile europene au cea mai mare expunere fata de Rusia. La debutul sedintei de tranzactionare, euro s-a depreciat in fata dolarului cu 14 centi, la 1,286 dolari.

In fata yenului, moneda europeana s-a depreciat la 117,51 yeni, de la 118,90 yeni.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.