UBS AG, cea mai mare banca din Elvetia, a afisat marti pierderi nete de 19,7 miliarde franci elvetieni (13,045 miliarde euro) in 2008, dupa ce a suferit deprecieri de active in urma crizei financiare.

In al patrulea trimestru din 2008, banca a raportat pierderi de 8,1 miliarde franci elvetieni, conform NewsIn.

Pierderile nete sunt comparabile cu un deficit de 13 miliarde franci elvetieni in aceeasi perioadaa anului trecut, potrivit unui comunicat al bancii, al carui sediu central se aflala Zurich. Analistii chestionati de Bloomberg estimaserapierderi nete de 7,5 miliarde franci elvetieni.

Presedintele bancii, Peter Kurer, si directorul executiv, Marcel Rohner, au promis ca banca sarevinape profit anul acesta, dupace a primit un ajutor de 59,2 miliarde dolari din partea guvernului elvetian pentru separarea activelor toxice.

Anterior, banca anuntase cava disponibiliza 9.000 de angajati si a adunat 32 miliarde dolari din partea investitorilor pentru a tempera pierderile record ale diviziei de valori mobiliare.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.