Presedintele american Barack Obama a avertizat luni ca tara risca sa ajunga intr-o situatie "catastrofala", in cazul in care Congresul nu-i transmite spre promulgare, inca din aceasta saptamana, planul de relansare economica.

Fara acest plan, care se afla intr-un stadiu decisiv in Congres, America risca sa se confrunte cu un deceniu fara crestere economica, asa cum s-a intamplat cu Japonia in anii '90, a avertizat Obama, care insa a dat asigurari ca prin acest plan, la care se vor adauga si alte masuri pe care guvernul sau le va anunta marti, economia americana ar putea cunoaste "o importanta ameliorare" anul viitor.

Obama si-a sporit luni pledoariile in favoarea acestui plan. La trei saptamani de la depunerea juramantului, el si-a reluat practicile specifice campaniei electorale si le-a vorbit despre caracterul urgent al situatiei locuitorilor dintr-o mica localitate industriala din Indiana, lovita dur de recesiune. Apoi, in cursul serii, si-a consacrat prima sa conferinta de presa sustinuta in calitate de presedinte vorbind preponderent tot despre acest plan, informeaza NewsIn.

Planul, a carui valoare ar putea depasi 800 de miliarde de dolari, a parcurs luni o noua etapa, Senatul votand incheierea dezbaterilor pe marginea lui cu 61 de voturi pentru si 36 impotriva. Senatul pare astfel in masura sa aprobe marti textul.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.