Fondul Monetar International ar putea ramane fara bani pentru combaterea crizei financiare, in urmatoarele sase luni, a avertizat directorul institutiei, Dominique Strauss-Kahn, care a mai spus ca fondul necesita o infuzie urgenta de capital pentru continuarea activitatii, relateaza Telegraph.

Strauss-Kahn a precizat ca fondul are nevoie de o infuzie de capital pentru a putea sustine in continuare economiile ce se confrunta cu probleme si a indicat ca tarile dezvoltate trec din recesiune in plina depresiune economica, accentuand temerile legate de gravitatea crizei in tarile bogate.

Fondul Monetar International a ajutat o serie de state, printre care Islanda, Letonia si Pakistan, insa potrivit reprezentantilor FMI multe alte tari vor solicita sprijin in lunile urmatoare.

"In prezent, resursele FMI sunt suficiente pentru a face fata situatiei, insa, pentru ca ne confruntam cu o criza economica, nevoia ar putea fi mult mai mare decat in trecut", a explicat directorul institutiei, potrivit NewsIn.

"Trebuie sa intervenim in Asia, Africa, Europa Centrala, America Latina si poate si in alte regiuni. Nu pot sa promit ca peste sase sau opt luni vom avea rezerve suficiente", a subliniat Strauss-Kahn.

Potrivit Wall-Street, fondul face apel la tarile cu mari excedente bugetare si cu rezerve valutare masive sa doneze banii pentru ajutarea economiilor afectate.

FMI cauta solutii pentru sustinerea economiilor emergente ce au fost afectate de situatia din pietele mondiale, in ciuda politicilor solide.

Fondul a imprumutat, pana in prezent, tarilor afectate de criza economica mondiala, in special din Europa de Est, peste 47 de miliarde de dolari. Directorul institutiei a avertizat ca urmatoarea victima a crizei ar putea fi Polonia, care, desi a anuntat ca momentan nu are nevoie de ajutor, ar putea solicita un imprumut in viitorul apropiat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.