In lupta cu recesiunea mondiala, tarile din intreaga lume s-au grabit sa adopte un val de masuri protectioniste care s-au inmultit simtitor de la inceputul lunii trecute. Organizatia Mondiala a Comertului a adunat, astazi, statele membre intr-o sedinta extraordinara pentru a analiza valul de bariere comerciale care s-a extins in intreaga lume.

La doar doua saptamani dupa ce a concluzionat ca protectionismul este sub control, Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) a convocat de urgenta statele membre pentru a discuta din nou aceasta problema si pentru a stabili gravitatea noilor bariere comerciale, relateaza „Wall Street Journal“.

Pentru a face fata recesiunii globale, tarile din intreaga lume au adoptat masuri prin care impun noi bariere comerciale. Zece comisari europeni s-au deplasat la Moscova pentru a inainta premierului Vladimir Putin si altor oficiali rusi plangerile legate de noile taxe pentru importuri impuse recent de Rusia.

Rusia, 28 de noi taxe pentru importuri

Noile tarife pentru masini adoptate de guvernul Putin a starnit un val de proteste in intreaga tara. De la inceputul lunii noiembrie, a anului trecut, Rusia a adoptat 28 de masuri de majorare a taxelor pentru importuri si a redus tarifele pentru exporturi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.