Uniunea Europeana si Rusia, care au luni primele discutii la nivel inalt dupa criza gazului din luna ianuarie, au declarat ca este vitala evitarea unei repetari a acesteia, relateaza Reuters, citata de NewsIn.

O disputa comerciala dintre Rusia si Ucraina a determinat inchiderea rutei de transport ucrainene, prin care Europa isi primeste o cincime din gaz, si a dus cele mai grave perturbari ale aprovizionarii din ultimii ani.

Presedintele Dmitri Medvedev l-a primit pe presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso la Kremlin, spunandu-i ca este nevoie de un nou mecanism juridic pentru a preveni repetarea unui crize de acest gen. "Recenta criza a gazului a demonstrat ca lucrurile nu sunt in regula aici", a spus Medvedev.

Barroso a spus si el ca Europa nu doreste repetarea crizei, dar a salutat rolul lui Medvedev in rezolvarea ei. "Este important acum sa crem conditiile pentru ca acest gen de criza sa nu se repete. Credem ca securitatea energetica este o sfera de interes foarte importanta pentru Rusia si Uniunea Europeana", a spus Barroso, adaugand ca este nevoie de o "interdependenta pozitiva" in relatia din acest domeniu. "Iar aceasta interdependenta pozitiva este mai importanta acum decat a fost vreodata, pentru ca ne confruntam cu o criza financiara mondiala foarte grava", a adaugat el.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.