British Airways a anuntat ca pierderile din primele noua luni incheiate in decembrie se ridica la 127 milioane lire sterline (186 milioane dolari), in contextul in care criza economica a redus numarul de pasageri, scrie Reuters citat de NewsIn.

In aceeasi perioada din 2007, British Airways anuntase un profit de 642 milioane lire sterline.

Compania continua discutiile privind o fuziune cu rivala spaniola Iberia, la mai mult de sase luni dupa ce negocierile au inceput. Oficiali ai ambelor companii au spus ca un rezultat cert al putea fi anuntat in martie.
British Airways a anuntat ca numarul pasagerilor a scazut cu 1,3% in primele noua luni, in termeni anuali, mai scrie NewsIn.

Companiile aeriene europene au fost puternic afectate de cresterea pretului petrolului, care a atins un nivel record in iulie. Asociatia Internationala de Transport Aerian estimeaza pierderi anuale de peste 5,2 miliarde dolari la nivel global, in industria aeriana.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.