Presedintele american Barack Obama va impune un plafon de 500.000 de dolari anual pentru salariile obtinute de directorii de companii care primesc fonduri in cadrul planului de salvare a sectorului economic.

Un oficial din administratia Obama a declarat ca noile reguli le cer bancilor si altor companii care vor accesa fonduri oferite de Guvern sa respecte acest plafon. De asemenea companiile care au primit astfel de fonduri inainte vor trebui sa fie de acord cu o supraveghere mai stricta si sa dovedeasca faptul ca au recpectat restrictiile impuse deja privind salariile directorilor, anunta Reuters, conform NewsIn.

Obama si secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, urmau sa sustina o conferinta de presa la Casa Alba la ora locala 11.00 (18.00 ora Romaniei).

Presedintele american a criticat dur directorii de pe Wall Street pentru ca au incasat bonusuri mari in conditiile in care sistemul financiar este in pragul colapsului.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.