Un barbat in varsta de 47 de ani a fost arestat luni in New Mexico pentru ca a trimis, in toamna, 65 de scrisori de amenintare, dintre care 64 contineau un praf alb, mai multor institutii bancare din Statele Unite, a anuntat marti Departamentul de Justitie citat de AFP.

Barbatul este suspectat ca a recurs la aceasta fapta dupa pierderile financiare importante pe care le-a suferit la banca regionala Washington Mutual (WaMu), la sfarsitul lunii septembrie 2008, a explicat departamentul intr-un comunicat, potrivit NewsIn.

In plicurile trimise bancii JP Morgan Chase, FDIC (agentia de reglementare a pietei bancare) si la biroul de supraveghere economica (OTS), toti actori in falimentul si preluarea WaMu, se afla o scrisoare potrivit careia "persoana care va respira praful va muri in zece zile".

Dupa mai multe teste, praful s-a dovedit a fi inofensiv. Toate scrisorile ai fost trimise din Amarillo, Texas.

Barbatul arestat luni la aeroportul din Albuquerque s-a prezentat marti in fata unui judecator federal din localitate. El risca o pedeapsa de cel putin cinci ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari.
Potrivit acuzarii, el a trimis birourilor OTS si FDIC, la 26 septembrie, doua colete asemanatoare in care revendica pierderi in valoare de 63.525 de dolari.

La 29 septembrie, cele doua organisme au primit din nou scrisori similare in care destinatarul isi preciza numele si adresa si afirma: "Mi-am spus ca nu voi accepta niciodata (aceste - n.red.) pierderi (...), am platit un pret enorm pentru cei care escrocheaza, fura, manipuleaza si pradeaza actionarul de clasa mijlocie". El promitea ca va folosi "orice metoda existenta pentru a cere fondurile" care i-au fost furate.

La 7 octombrie, el promitea intr-o scrisoare adresata unui avocat insarcinat cu tratarea problemelor investitorilor de la WaMu ca, pentru a-si recupera activele furate, va folosi "aceleasi tactici ca cele folosite pentru a fura actionarii de la WaMu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.