Aproximativ 20 de milioane de muncitori chinezi s-au intors in zonele lor de origine, in general rurale, pentru ca si-au pierdut locurile de munca din orase sau pentru ca nu au reusit sa-si gaseasca unul, in contextul actualei crize economice, a anuntat luni Guvernul chinez, citat de AFP.

"Potrivit calculelor noastre, 15,3% din cele 130 de milioane de persoane din mediul rural care merg (in zonele urbane - n.red.) pentru a-si gasi un loc de munca, si-au pierdut slujba sau nu au gasit una", a afirmat intr-o conferinta de presa Chen Xiwen, un oficial guvernamental. Drept urmare, "circa 20 de milioane de muncitori din mediul rural si-au pierdut locul de munca sau nu ti-au gasit unul si s-au intors acasa din cauza crizei", a adaugat el.

Aceste statistici sunt mult mai alarmante decat cele publicate in urma cu 12 zile de Guvern.

Biroul National de Statistica (BNS) a estimat, inainte de vacanta pentru Anul Nou chinezesc, ca sase milioane de persoane s-au intors acasa dupa ce si-au pierdut locul de munca din centrele urbane.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.