Noul presedinte al SUA a declarat ca populatia traieste o "catastrofa" economica si "opusul visului american", dupa scaderea puternica a PIB-ului, ceea ce dovedeste, in opinia sa, urgenta unui plan vast de relansare, transmite AFP.

"Este o catastrofa in curs de desfasurare pentru familiile americane", a declarat Obama la Casa Alba, dupa ce noua valoare a Produsului Intern Brut a fost data publicitatii.

"Este opusul visului american", a spus presedintele, evocand marturiile auzite in timpul campaniei de la americanii care si-au pierdut locul de munca sau locuinta.

`"Recesiunea se agraveaza, urgenta cauzata de criza economica sporeste. Am depasit un nou prag ieri: cel mai mare numar de americani care primesc alocatii de somaj. Fiecare zi pare sa aduca noi falimente, locuri de munca pierdute si vieti bulversate. Am pierdut 2,6 milioane de locuri de munca anul trecut, iar 2,8 milioane de persoane cauta un serviciu cu norma intreaga, au nevoie de unul, dar au fost nevoiti sa se multumeasca numai cu unul cu jumatate de norma", a declarat Obama, potrivit NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.