Productia din tarile in care investeste Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a scazut in ultimul trimestru din 2008 mai rapid fata de asteptari, iar diminuarea cererii de pe plan mondial este mult mai grava decat fusese estimat, a spus economistul-sef al BERD, Erik Berglof.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a revizuit in scadere in 27 ianuarie estimarile pentru cresterea economica a 30 de state aflate in aria sa de activitate, la 0,1%, de la nivelul anticipat in noiembrie, de 2,5%.

Economistul-sef al BERD explica, in cadrul unui interviu publicat in revista interna a institutiei, care sunt motivele declinului, atragand atentia asupra diminuarii alerte a productiei din tarile BERD, corelata cu scaderea drastica a cererii, in contextul in care este important ca bancile occidentale sa continue sa sprijine subsidiarele estice.

"Doua lucruri s-au schimbat din noiembrie", explica Erik Berglof, intrebat de ce estimarea pentru crestere a fost revizuita in scadere atat de amplu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.