Consiliul de politica monetara al Federal Reserve (Fed) a decis sa mentina dobanda cheie in culoarul de 0-0,25%, anticipand ca acest nivel "exceptional de mic" va mai fi mentinut, deoarece informatiile primite sugereaza ca economia a slabit in continuare.

"Informatiile primite de consiliul de politica monetara al Fed - Federal Open Market Committee (FOMC) -, de la reuniunea din decembrie, sugereaza ca economia s-a subrezit in continuare", afirma bancherii centrali americani, intr-un comunicat publicat pe pagina de Internet a institutiei.

"Productia industriala, demararea unor constructii noi si piata muncii au continuat sa inregistreze scaderi drastice, in conditiile in care consumatorii si companiile si-au redus cheltuielile. Mai mult decat atat, cererea de pe piata internationala pare sa se tempereze semnificativ", observa membrii FOMC, citati de NewsIn.

Banca centrala americana arata ca situatia de pe unele piete financiare s-a imbunatatit, reflectand partial eforturile guvernelor de a furniza lichiditate si de a consolida institutiile financiare, dar conditiile de creditare pentru familii si firme raman, totusi, aspre.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.