Premierul rus Vladimir Putin a cerut lumii, ieri seara, la Forumul Economic Mondial de Davos, sa evite sa recurga la izolationism sau la "egoism economic", in urma crizei financiare mondiale.

Putin, care a sustinut discursul de deschidere a Forumului Economic Mondial de Davos, a subliniat ca lumea are nevoie de mai multe valute in care sa se poata constitui rezerve (valuta forte) si mai multa deschidere politica din partea tarilor care le-a emis, potrivit NewsIn.

Tarile ar trebui sa evite principiul potrivit caruia statul poate rezolva toate problemele, a adaugat el.
In prima sa vizita la Davis, o mica statiune din Alpii elvetieni unde se reuneste anual elita economica din lume, Putin are onoarea sa sustina discursul de deschidere al marii reuniuni anuale a capitalismului, organizata de Forumul Economic Mondial (WEF).

Putin este insotit de vicepremierul Igor Suvalov, de oficiali din Ministerul Economiei si din cel al Finantelor, precum si de o delegatie Gazprom si oameni de afaceri importanti, ca presedintele Lukoil Vagit Alekperov si oligarhul Oleg Deripaska.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.