Gazprom va vinde gaz Ucrainei, in primul trimestru din 2009, la pretul de 360 de dolari pentru o mie de metri cubi, a anuntat presedintele Gazprom Aleksei Miller in cadrul intrevederii cu presedintele Dmitri Medvedev, potrivit RIA Novosti.
In primul trimestru al acestui an, gazul se va livra conform formulei de piata de calcul, pretul de baza fiind de 450 de dolari", a declarat Miller. "Luand in considerare reducerea de 20%, pretul va fi de 360 de dolari", a adaugat el. "Reducerea a fost aplicata intrucat taxa de tranzit a ramas la nivelul anului 2008, mai exact 1,7 dolari pentru o mie de metri cubi la 100 de kilometri", a declarat Miller, anunta NewsIn.

Cifrele anuntate de Miller sunt foarte diferite de cele despre care au vorbit oficialii ucraineni dupa incheierea contractului dintre Gazprom si Naftogaz, luni la Moscova.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.