Directorul Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, si-a exprimat temerile ca tot mai multe tari vor avea nevoie de sprijin financiar din parte Fondului, in contextul crizei financiare mondiale, scrie Reuters.

"Ma tem, si sper sa nu se intample asa, ca tot mai multe tari, nu numai din Europa de Est, vor avea nevoie de sprijin", a spus oficialul in cadrul unui interviu acordat BBC, relateaza NewsIn.

FMI a acordat recent sprijin financiar mai multor tari, printre care Islanda, Ungaria si Ucraina. Referitor la Irlanda si Marea Britanie, oficialul nu crede ca acestea vor avea nevoie de sprijin din partea FMI pentru a combate efectele crizei financiare.

Totusi, intrebat daca este sigur ca guvernul britanic ar putea sa nu mai ceara niciodata ajutorul FMI, acesta a spus ca "nu poti stii niciodata".

"Acum un an, daca cineva ar fi spus ca guvernul SUA va nationaliza o parte a sistemului bancar, jucatorii de pe piata ar fi crezut ca acest lucru este imposibil. Dar s-a intamplat. Niciodata sa nu zici niciodata".


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.