Potrivit CNN Money, pierderile de job-uri din 2008 au fost cele mai semnificative de la terminarea celui de-al doilea razboi mondial. In acest moment, rata somajului in SUA a atins pragul de 7,2%.

In 2008, numarul total al disponibilizatilor a ajuns la 2,6 milioane, cel mai ridicat in sase decenii. Dintre acestia, 524.000 au fost concediati in luna decembrie, in timp ce peste 1,9 milioane au pierdut locurile de munca in ultimele patru luni ale anului, de la escaladarea crizei financiare. Rata somajului a crescut de la 6,7% in noiembrie la 7,2 % in decembrie, iar previziunile nu sunt unele linistitoare.

“Asistam la o deteriorare rapida si constanta a pietei fortei de munca si suntem pe punctul de a depasi 10% - rata somajului“, a anuntat pentru CNN presedintele Economic Policy Institute, Lawrence Mishel.

Cresterea exponentiala a disponibilizarilor in lunile noiembrie si decembrie, in care concedierile au depasit consecutiv 500.000, a marcat cea mai semnificativa schimbare pe piata fortei de munca din ultimii 70 de ani.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.