Comisia Europeana a declarat azi ca expertii europeni care ar trebui sa verifice tranzitul gazului rusesc nu au reusit sa obtina acces deplin la statiile pe care ar trebui sa le controleze in Ucraina si Rusia, relateaza AFP.

Comisia Europeana a spus marti ca "in prezent foarte putin sau chiar deloc gaz tranziteaza" teritoriul Ucrainei, in pofida anuntului facut de Rusia privitor la redeschiderea vanelor spre Ucraina, si a spus ca situatia este "foarte serioasa", relateaza AFP.

Gazprom a reluat marti dimineata livrarile de gaz rusesc spre Europa prin Ucraina, insa, ulterior, Rusia a informat Comisia europeana ca nu poate asigura tranzitul prin Ucraina al gazului rusesc destinat Europei, informeaza RIA Novosti.

Compania rusa Gazprom sustine ca Ucraina nu a permis observatorilor rusi sa monitorizeze centralele de masurare a volumelor de gaz de pe teritoriul ucrainean, relateaza agentia rusa de stiri, care citeaza fara a-l numi pe un vicepresedinte al Gazprom.

RIA mai citeza surse din comisia de monitorizare care spun ca gazul rus, tranzitat prin Ucraina, nu a ajuns in Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.