Gazprom a anuntat, marti, prin purtatorul de cuvant, Serghei Kuprianov, ca va furniza Europei cantitati suplimentare de gaze prin intermediul conductelor ce tranziteaza Belarus, precum si din depozitele proprii pe care le detine in tarile europene.

Kuprianov a sustinut o scurta declaratie de presa, transmisa de postul de televiziune Vesti, in care a anuntat ca se intreprind masuri suplimentare pentru acoperirea necesarului de gaze al tarilor europene.

Kuprianov a aratat ca Gazprom este, in acelasi timp, dispus "in orice minut", sa reia tratativele cu partea ucraineana, manifestand nedumerirea rusilor fata de anuntul Kievului de a relua aceste negocieri abia la 8 ianuarie.

Anuntul vine la scurt timp dupa cel al ucrainienilor de la Naftogaz, care au declarat cu putin timp inainte ca dupa ce Rusia a redus marti la ora 6.00 livrarile de gaz destinat Europei, Ucraina a suplimentat volumul, pana la ora locala 10.00, cu 13,6 milioane de metri cubi din rezerve proprii, potrivit RIA Novosti.

In plus, tot marti, seful Naftogaz, Oleg Dubina, a anuntat ca va merge la Moscova in 8 ianuarie, pentru a se intalni cu omologul sau de la Gazprom Aleksei Miller. Deplasarea lui Dubina la Moscova va avea loc in a doua zi de Craciun, celebrat pe stil vechi, atat in Ucraina, cat si in Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.