Autoritatile de la Tiraspol anunta sistarea completa de catre Ucraina a livrarilor de gaze naturale catre Transnistria, iar presa din regiune spune ca Transnistria este prima victima a "razboiului gazelor".

Directorul companiei Tiraspoltransgaz, Nicolai Mitinski, a declarat ca marti, la ora 10.00, Ucraina a sistat integral livrarile de gaze naturale pentru Transnistria, deconectand statia de gaze Grebenki de la granita cu regiunea transnistreana. In consecinta, a fost oprita furnizarea de apa calda catre populatie si a inceput scaderea treptata a temperaturii in sistemele de incalzire in orasele din regiune, relateaza NewsIn.

Caloriferele din apartamentele transnistrenilor se vor raci si va fi mentinuta doar o temperatura minima pentru ca sistemul sa nu inghete, a declarat oficialul.

Directorul companiei Tiraspoltransgaz a mai declarat agentiei Novii Reghion ca rezervele de care dispune Transnistria sunt suficiente doar pentru doua zile. Partea transnistreana a anuntat Gazprom si MoldovaGaz despre aceste evolutii. In prezent se intreprind masuri pentru restabilirea livrarilor de gaze, dar deocamdata fara succes, a declarat Nicolai Mitinski.

Agentia de stiri de la Tiraspol Lenta PMR scrie marti ca Transnistria este "prima victima a razboiului gazelor".

Vicepremierul Igor Dodon a declarat pentru NewsIn ca si centrala electrica de la Cuciurgan, situata pe teritoriul controlat de autoritatile transnistrene, a ramas fara gaze si si-a trecut productia pe carbune si pacura. Principalul beneficiar al energiei electrice produse de centrala de la Cuciurgan este Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.