Presedintele grupului energetic francez GDF Suez, Grard Mestrallet, a afirmat marti ca diferendul ruso-ucrainean care afecteaza serios Europa Centrala nu are "niciun impact asupra aprovizionarii" cu gaz a Frantei, relateaza AFP.

"Criza ruso-ucraineana nu are niciun impact asupra contractelor noastre de aprovizionare pe termen lung, nici asupra furnizarii de gaz catre clientii nostri (...) Nu trebuie sa existe temeri cu privire la aprovizionarea consumatorilor francezi", a declarat Mestrallet, citat de NewsIn.

"Exact inainte de Craciun, am primit vizita sefului Gazprom, care ne-a asigurat ca toate contractele dintre Gazprom si GDF Suez vor fi respectate integral, lucru valabil in prezent", a precizat el.

"Avem un portofoliu de aprovizionare foarte diversificat, este unul dintre atuurile fuziunii (dintre GDF si Suez). Norvegia si Olanda contribuie de altfel mai mult decat Rusia la aprovizionarea Frantei si a grupului. Rusia reprezinta mai putin de 15% din aprovizionarea grupului", a precizat seful GDF Suez.

Primul furnizor de gaze ale Frantei este Norvegia, care ii livreaza peste 30% din nevoi, Olanda furnizandu-i circa 19% si Algeria 16%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.