Ministerul Economiei a anuntat marti ca in conditiile in care Gazprom a sistat livrarile de gaze prin statia Isaccea 2 Transgaz a luat masuri speciale si prioritara este aprovizionarea cu gaze a populatiei.

UPDATE: Primii care au de suferit in urma disputei dintre Rusia si Ucraina sunt pitestenii. SC Termoficare 2000 din Pitesti a anuntat in aceasta dimineata ca a redus debitul de gaz natural catre cele doua centrale termice din oras la mai mult de jumatate, ca urmare a scaderii cotei de gaze pe care o importa Romania din Rusia, informeaza NewsIn.

"In acest moment, prioritatea operatorilor din domeniu este asigurarea cu gaze naturale a populatiei in conditii de siguranta. Sursele de furnizare a gazelor naturale in aceste conditii sunt asigurate din productia interna a Romgaz, Petrom si alti mici producatori, din depozitele de inmagazinare subterana, precum si prin cantitatile preluate, in conditii normale, prin punctul Mediesu Aurit", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Ministerul Economiei a anuntat marti ca Gazprom a sistat complet livrarile de gaze prin statia Iasccea 2 si prin urmare statia a fost inchisa pentru a evita depresurizarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.