Cotidienele americane Washington Post si Baltimore Sun au anuntat marti ca vor imparti, incepand din 1 ianuarie, unele articole si fotografii, pentru a face fata crizei economice care afecteaza si presa americana, relateaza AFP.

Intr-un comunicat comun, cele doua ziare, cu sediile la o distanta de 65 de kilometri, unul in capitala federala, celalalt din Baltimore, Maryland, anunta ca au incheiat un acord pentru acoperirea subiectelor locale si din sport. Vor fi publicate in ambele ziare si unele articole cu caracter national si international, dar nu si exclusivitatile, potrivit NewsIn.

Baltimore Sun apartine grupului Tribune Co. din Chicago, care s-a plasat in 8 decembrie sub protectia legii falimentului.

Washington Post, unul dintre cele mai prestigioase cotidiene americane, apartine grupului Washington Post Co., din care face parte si saptamanalul Newsweek, dar care isi obtine cea mai mare parte a cifrei de afaceri gratie Kaplan Inc, o companie de servicii educative.

Washington Post Co. a anuntat pe de alta parte marti ca renunta la achizitionarea postului de televiziune local WTVJ din Florida, parte a retelei NBC, "dar fiind mediul economic si intarzierea in obtinerea acordului autoritatilor de reglementare", potrivit unui comunicat comun cu NBC.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.