Angajatii celor mai mari companii din Silicon Valley isi vor petrece in acest an mai mult timp cu familiile de Craciun, dupa ce industria tehnologiei a raspuns crizei financiare cu inchideri de fabrici si de birouri si concedii fortate, scrie Financial Times.

Hewlett-Packard, Cisco Systems, Advanced Micro Devices, Texas Instruments, Dell, Adobe si CSC sunt printre companiile mari din industria tehnologica ce vor lua o pauza, cu unele divizii inchise de la inceputul acestei saptamani pana pe 5 ianuarie.

Singurii lucratori care vor “tine luminile aprinse” vor fi cei implicati in “suportul tehnic al clientilor", a anuntat Hewlett-Packard. Aceasta inchidere prelungita a fost fortata de strangerea centurii din jurul intregului sector, dupa ce corporatiile si clientii individuali au redus cheltuielile.

Recenta reducere de costuri a lovit chiar si Google, ultima emblema a prosperitatii din Silicon Valley. Gigantul de Internet a redus cheltuielile din activitatile sale faimoase, cum ar fi scaderea numarului de restaurante din campusul sau.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.