Prin aceeasi decizie, Emil Hurezeanu, Razvan Theodorescu, Smaranda Enache si Lucian Croitoru au fost desemnati membri ai Consiliului de Administratie al Institutului European din Romania.

"Astfel, domnul Florin Pogonaru se numeste in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie al Institutului European din Romania. In calitate de membri ai Consiliului de Administratie sunt desemnati: domnul Lucian Croitoru, doamna Smaranda Enache, domnul Emil Hurezeanu, domnul Razvan Theodorescu", se arata intr-un comunicat al Guvernului remis vineri Agentiei NewsIn. Aceste decizii vor intra in vigoare in momentul publicarii lor in Monitorul Oficial.

Institutul European din Romania (IER) este o institutie publica infiintata cu scopul de a asista administratia publica, mediul de afaceri si societatea civila in procesul de constientizare si asumare a exigentelor implicate de procesul de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana.

Activitatea Institutului European din Romania este coordonata de catre Consiliul de Administratie. IER este condus de directorul general, asistat de Consiliul Stiintific Consultativ, format din personalitati de marca din Romania, profesionisti din domenii-cheie ale integrarii (economie, sociologie, stiinte politice, drept, jurnalism).