Liderii Uniunii Europene (UE) trebuie sa se puna de acord in privinta propunerii Comisiei Europene (CE) de alocare a 1,5% din produsul intern brut (PIB) al fiecarei tari pentru masuri de stimulare fiscala, a declarat presedintele CE, Jose Manuel Barroso, citat de Reuters.
Barroso a salutat, de asemenea, o propunere a presedintelui ales al Statelor Unite, Barack Obama, pentru sustinerea economiei SUA prin investitii masive in infrastructura, estimate de economisti la 500 de miliarde dolari. Seful Comisiei Europene a spus ca eforturile Statelor Unite si ale Uniunii Europene ar putea fi corelate.

"Daca ajungem la un acord referitor la un plafon european saptamana aceasta, de ce nu ne-am pune problema sa avem un program comun cu America? Acesta ar putea fi un obiectiv bun", a declarat Barroso la o conferinta de presa, inainte de summitul de la Bruxelles din 11 si 12 decembrie al liderilor europeni.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.