"Aceasta industrie nu mai este sustinuta de economia curenta", a explicat Krugman, profesor la Princeton si editorialist la New York Times, situatia in care se afla industria auto americana.

Moody's: GM si Chrysler ar putea intra in incapacitate de plata

Paul Krugman, a fost laureat cu premiul Nobel pentru economie, in valoare de 10 milioane de coroane (1,4 milioane de dolari), pentru teoriile sale legate de globalizare si liberul schimb. O parte din cercetarile lui, din domeniul geografiei economice, incearca sa explice de ce resursele de productie sunt concentrate in anumte locatii.

Va disparea sau nu industria auto din SUA? Spune-ti parerea pe forum!

Discutand cu reporterii, cu trei zile inainte de ceremonia de decernare a Premiului Nobel, Krugman a afirmat ca planul autoritatilor americane de a salva cei trei mari producatori auto: Crysler, GM si Ford, reprezinta o solutie pe termen scurt, care a rezultat din "lipsa de vointa de a accepta esecul unei mari industrii in mijlocul unei crize economice".

Plan de restructurare al producatorului auto Ford: salariu anual de 1 dolar pentru directorul general

Pusi in situatia unei rate masive a somajului, reprezentantii Casei Albe si ai Congresului american, negociaza acordarea unui imprumut de de 15 milarde de dolari pentru ajutarea industriei auto americane, si prevenirea colapsului acesteia.

SUA este dispusa sa ajute industria auto cu mai mult de 25 miliarde de dolari