Nicolas Sarkozy, Presedintele Frantei, l-a numit vineri pe Patrick Devedjian, un apropiat al sau, in functia de ministru insarcinat cu punerea in aplicare a planului de relansare economica, a anuntat Palatul Elysee, citat de NewsIn.

Presedintele francez prezentase joi un plan de relansare de 26 de miliarde de euro, pentru a evita o recesiune profunda, si anuntase ca va numi un ministru care va avea misiunea de a supraveghea punerea in aplicare a acestuia.

Obiectivul este, precizase Sarkozy, supravegherea banilor suplimentari care vor fi furnizati ministerelor, pentru ca acestia sa nu fie "folositi pentru finantarea cheltuielilor curente si obisnuite, ci pentru planul de relansare decis".

Devedjian, in varsta de 64 de ani, este numarul unu in MP, partidul de dreapta aflat la putere. El este de asemenea deputat si prezideaza consiliul departamentului Hauts-de-Seine, cel mai bogat din Franta, unde i-a urmat lui Sarkozy. Avocat, el a fost in 2002 ministru delegat pentru libertati locale, iar in 2005 ministru delegat al industriei.

Potrivit unei surse parlamentare, Patrick Devedjian va fi inlocuit la conducerea UMP de ministrul imigratiei, Brice Hortefeux, care, potrivit mai multor oficiali guvernamentali, isi va pastra functia in Guvern.

Ministrul economiei, Christine Lagarde, a anuntat vineri, pe de alta parte, ca isi mentine previziunea de crestere pentru 2009 intre 0,2 si 0,5%, in pofida efectului pe care planul de relansare anuntat de Sarkozy il va avea probabil asupra economiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.