Pragul minim de garantare a depozitelor in bancile din UE ar putea fi de 50.000 euro incepand cu 30 iunie 2009, urmand ca din 31 decembrie 2011 plafonul sa ajunga la 100.000 euro, potrivit unui proiect de Directiva europeana prezentat in consiliul Ecofin de la Bruxelles.
Secretarul de stat in cadrul MEF, Eugen Teodorovici, a sustinut initiativa Bancii Europene de Investitii (BEI) de a creste sprijinul financiar acordat intreprinderilor mici si mijlocii, precum si cel din domeniul energiei si schimbarilor climatice, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), care a prezentat concluziile reuniunii din 2 decembrie, scrie NewsIn.

In acelasi timp, oficialul MEF a atras atentia asupra sectorului auto si a necesitatii cresterii sumelor alocate pentru acest sector, avand in vedere costurile ridicate pe care le presupune adaptarea la regulile privind emisiile de carbon.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.