"Investigatiile noastre au descoperit un numar limitat de cazuri de frauda fiscala, conform legislatiei din Statele Unite si a celei elvetiene", a declarat presedintele bancii, Peter Kurer, in cadrul unei reuniuni cu actionarii pe tema aprobarii unei injectii de capital guvernamental de 6 miliarde franci elvetieni (5 miliarde dolari).

UBS a fost una dintre bancii europene cel mai grav afectate de criza creditelor si se afla sub presiune din partea autoritatilor americane, care au demarat o investigatie in urma careia directorul diviziei de administrare a averilor a fost pus sub acuzare. De asemenea, investigatia ameninta secretul bancar renumit al bancilor din Elvetia, relateaza Reuters, conform NewsIn.

Insa confidentialitatea intre banca si clientii sai, un pilon central al activitatii bancare din Elvetia, "nu exista pentru a proteja cazurile de fradua fiscala", a spus Kurer, adaugand ca banca este pregatita sa ofere autoritatilor americane detalii despre anumiti clienti, ca parte a unui posibile intelegeri.