Parlamentul European a aprobat joi propunerea Comisiei Europene de a creste de la 12 la 25 de miliarde de euro ajutorul financiar maxim pe care il poate acorda statelor UE din afara Zonei euro aflate in dificultate.
O directiva europeana din 1998, actualizata in 2002, limiteaza in prezent la 12 miliarde de euro ajutoarele pe care UE le poate acorda tarilor din afara Zonei euro cu probleme la balanta de plati, de exemplu in cazul deprecierii monedei nationale in urma retragerii de capital strain, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Parlamentul European, care a acceptat sa recurga la o procedura de urgenta pentru a accelera parcursul institutional al noii reglementari, "aproba propunerea Comisiei", potrivit textului adoptat astazi. Aceasta decizie urmeaza sa fie aprobata de statele membre UE, pentru a putea intra in vigoare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.