Alpha Bank din Grecia va participa la planul guvernamental de 28 miliarde euro, prin care se urmareste finantarea economiei, a carei crestere se tempereaza, a declarat, duminica, directorul executiv, Yannis Costopoulos, intr-un interviu acordat ziarului elen Kathimerini, citat de Reuters.

"Alpha Bank va lua parte la acest plan si va folosi masurile oferite de statul grec si credem ca acesta este un plan bun, atat pentru economie, cat si pentru banci", a declarat directorul executiv Costopoulos, pentru Kathimerini, potrivit NewsIn.

A treia banca din Grecia este prima institutie de creditare importanta ce se angajeaza sa participe in cadrul planului, despre care guvernul afirma ca e menit sa asigure o creditare fluenta pentru economia de 246 miliarde euro ce incetineste.

"Avem initiativa de a fi primii care se alatura si, astfel, sa scutim toate celelalte banci de orice ezitare cu privire la alaturarea la planul de sustinere a lichiditatii din economie", a spus seful Alpha Bank.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.