Zona euro a intrat in recesiune, fiind pentru prima data in istoria sa cand productia se reduce doua trimestre la rand, arata datele publicate vineri de Institutul de Statistica al UE, Eurostat.

Criza economica loveste rand pe rand economiile europene. Spania si Italia sunt de vineri, oficial in recesiune economica, dupa ce Germania si Marea Britanie au intrat in recesiune tehnica.

Institutul de Statistica Eurostat a anuntat astazi ca PIB-ul zonei euro a scazut in ultimul trimestru incheiat pe 30 septembrie cu 0,2 % fata de T2. Aceleasi date indica o crestere cu 0,7 % a PIB-ului inregistrat in T3 fata de perioada similara a anului trecut.

Cu toate acestea, rezultatele inregistrate sunt sub asteptari. Economistii chestonati de Dow Jones Newswires saptamana trecuta anticipau o reducere a PIB-ului cu doar 0,1 % fata de trimestrul anterior.

Economia Italiei s-a comprimat cu 0,5% in trimestrul al treilea, peste asteptari

Economia ungara si-a temperat ritmul de crestere la 0,8% in trimestrul al treilea

Economia Spaniei s-a comprimat in al treilea trimestru, pentru prima oara in ultimii 15 ani

Economia Frantei a crescut, in mod neasteptat, cu 0,14% in al treilea trimestru

Economia Germaniei a intrat in cea mai severa recesiune din ultimii 12 ani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.