Compania aeriana Austrian Airlines (AUA) va fi vanduta firmei germane Lufthansa, a anuntat, joi seara, holdingul public OIAG, care detine 41,56% din actiunile companiei aeriene austriece, transmite NewsIn.

"OIAG poarta discutii numai cu reprezentantii Lufthansa, in vederea incheierii procesului" de privatizare a companiei aeriene austriece, se arata in comunicatul holdingului publicat la finalul unei reuniuni a comisiei de privatizare la Viena, preluat de AFP.

Purtatorul de cuvant al companiei germane a refuzat sa comenteze informatia, argumentand ca negocierile sunt confidentiale.

OIAG a adaugat ca celelalte doua firme concurente interesate de preluarea Austrian Airlines - compania aeriana rusa S7 si grupul franco-olandez Air France-KLM - au iesit din cursa.

"Documentele depuse de S7 nu raspund criteriilor unei oferte de preluare in conformitate cu reglementarile europene", iar "Air France-KLM nu a depus oferta in conformitate cu termenele anuntate", a explicat OIAG in comunicat si a adaugat ca cele doua companii aeriene au fost informate ca au iesit din cursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.