Astfel, DHL lasa piata interna in mana rivalilor sai, desi se situeaza pe a treia pozitie ca volum al livrarilor, dupa FedEx si U.P.S. Criza economica a afectat puternic cele mai mari trei companii de curierat rapid din Statele Unite ale Americii: in trimestrul al treilea, numarul operatiunilor a scazut pentru prima data dupa declinul pieteti din 2001.

Initial, pentru a reduce efectele crizei economice, DHL intentiona sa externalizeze serviciile de livrare interna par avion catre UPS. Din cauza pierderilor de 1,5 miliarde de dolari inregistrate de la inceputul lui ianuarie 2008, Deutsche Post, compania germana ce detine DHL, a decis reducerea activitatii de curierat intern.

DHL isi va intrerupe la finele lui ianuarie serviciile de livrare terestra si par avion domestice pentru a se concentre pe operatiuni mai eficiente, cele internationale. Dupa ce a disponibilizat deja 5400 de angajati pe parcursul acestui an, DHL va inchide majoritatea centrele de livrare si va reduce numarul terminalelor de la 412 la 103.