Unul dintre cele mai importante procese pentru coruptie din Croatia a inceput luni la un tribunal din Zagreb, fiind vorba despre o afacere ce implica opt persoane, printre care fosti membri ai Fondului croat pentru privatizare (HFP), relateaza NewsIn

Acuzatii au pledat nevinovat. Este vorba despre patru fosti responsabili ai HFP, printre care Josip Matanovic si Roberta Pesa, vicepresedintii acestei institutii pana la arestarea lor in iunie 2007, precum si trei avocati si un om de afaceri.

Ei au fost inculpati pentru ca fie au cerut, fie au dat mita in mai multe afaceri de privatizare, iar neregulile sunt estimate la mai multe milioane de euro.

Lupta impotriva coruptiei este una dintre principalele cerinte pentru Croatia in demersurile sale de aderare la UE.

In raportul anual despre progresele Croatiei, publicat la 5 noiembrie, Comisia Europeana a cerut Zagrebului mai multe eforturi in acest domeniu.

Numeroase privatizari lansate la inceputul anilor '90, in perioada de tranzitie a Croatiei spre economia de piata, au fost denuntate de presa ca fiind marcate de ilegalitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.