Presedintele american ales Barack Obama, confruntat cu cea mai grava criza din 1929, va trebuie sa anunte repede numele viitorului secretar al Trezoreriei, putand opta pentru candidati cu experienta sau aspiranti care reprezinta schimbarea, relateaza AFP.
Desi in trecut speculatiile se concentrau in special in jurul numelui secretarului de stat, conjunctura il plaseaza in centrul preocuparilor pe viitorul sef al Trezoreriei.

"In timpul urmatoarelor 12-24 de luni, aceasta persoana va ocupa centrul scenei", va fi mai important decat secretarul de stat, comenteaza economistul Joel Naroff.

Printre numele cel mai des vehiculate pentru a-i urma lui Henry Paulson, se numara Paul Volcker, in varsta de 81 de ani, fostul presedinte al Rezervei Federale, Larry Summers, in varsta de 54 de ani, secretar al Trezoreriei intre 1999 si 2001, in timpul administratiei Clinton, si Timothy Geithner, in varsta de 47 de ani, presedintele Rezervei Federale de la New York, care ocupa aceasta functie din 2003.

Secretarul Trezoreriei in exercitiu si-a exprimat joi intentia de a asigura o tranzitie "lina si eficienta" cu echipa economica a lui Obama, "in interesul pietelor financiare".


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.