Banca Centrala Europeana (BCE) va cobori dobanda cheie cu 50 de puncte procentuale in sedinta de maine, a doua oara in decurs de o luna, pregatindu-se pentru o eventuala recesiune a zonei euro, anticipeaza analistii citati de Reuters, scrie NewsIn.

Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet (foto), a declarat deja ca o reducere este posibila, iar cei 81 de analisti chestionati de Reuters au anticipat ca BCE va lua o decizie de relaxare a politicii monetare.

In contextul statisticilor economice publicate si al temperarii ingrijorarii din cauza inflatiei, majoritatea analistilor se asteapta la o coborare cu 50 de puncte de baza a dobanzii cheie.

O astfel de decizie ar aduce dobanda de politica monetara a BCE la 3,25%, un nivel minim al ultimilor doi ani, dupa miscarea concertata de relaxare a politicii monetare din 8 octombrie, facuta cu alte banci centrale, printre care Federal Reserve si Bank of England.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.