Guvernul slovac a anuntat la Bratislava ca a adoptat un proiect de lege care permite de fapt statului sa controleze pretul gazului impiedicand principala companie de gaz a tarii sa mareasca tarifele pentru locuinte, relateaza AFP
"Am ales sa optam pentru calea dreptului de veto, pentru ca statul, in calitate de actionar majoritar, sa dispuna de puterea de a decide pretul gazului", a declarat premierul slovac, Roberto Fico, intr-o conferinta de presa sustinuta dupa reuniunea de urgenta a Cabinetului, anunta NewsIn.

Compania slovaca SPP este partial detinuta de compania germana EON si de cea franceza Gaz de France, care au obtinut controlul gestionarii companiei prin cumpararea a 49% din SPP in 2002. Foarte critic fata de aceasta privatizare partiala, Fico, membru al partidului social-democrat Smer, a propus in octombrie recuperarea partilor detinute de Gaz de Frace si EON la pretul pe care acestea l-au platit in 2002.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.