Statul austriac va cumpara capital participativ in valoare de 2,7 miliarde euro in Erste Bank, pentru care va primi o dobanda anuala de 8%, dar care nu ii da drept de vot si care va fi rambursat de grupul financiar.

Tranzactia se va incheia pana la sfarsitul anului, a precizat grupul austriac.

In urma infuziei de capital, rata capitalului tier 1 va depasi 10% la sfarsitul anului, fata de 7% in 2007 si circa 7,5%, nivel estimat pentru acest an fara masura decisa de statul austriac.

"Pe fondul celui mai bun rezultat la noua luni obtinut vreodata, in pofida unei situatii de piata nefavorabile, si inregistrand in acelasi timp cea mai solida baza de capital din istoria bancii, dar in conditiile in care competitia internationala impune niveluri tot mai ridicate de adecvare a capitalului, Republica Austria va achizitiona capital participativ in cadrul Erste Group in valoare de 2,7 mld euro", a spus directorul executiv al Erste Group, Andreas Treichl, la prezentarea rezultatelor pe trimestrul al treilea.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.