Turcia si Iranul au ajuns la o intelegere privind investitiile din cadrul proiectului de exploatare a gazelor naturale South Pars si ar putea semna un acord in noiembrie, conform unor surse avizate din ministerul turc al energiei, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.
Aceleasi surse au aratat ca Turcia s-a opus unui plan iranian privind constructia unei noi conducte ce urma sa transporte gaze naturale catre Europa. In schimb, oficialii turci au propus folosirea proiectului Nabucco.

Proiectul Nabucco, care trebuie sa aduca gazul de la Marea Caspica spre UE ocolind Rusia, asociaza sase tari (Austria, Ungaria, Romania, Bulgaria, Turcia si Germania), dar are probleme in a demara, mai ales din cauza finantarii insuficiente.

Principalul concurent este proiectul ruso-italian South Stream, la care sunt asociate Bulgaria si Ungaria, si care a fost considerat "mai promitator" de catre Consiliul mondial al energiei, in iunie.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.