Dupa ce a amenintat cu un veto la planul european energie-clima (PEC), Varsovia isi va formula conditiile la o reuniune a ministrilor europeni ai mediului care incepe luni la Luxemburg, transmite AFP.

"Vrem sa concepem un plan care sa le permita celor mai sarace membre UE sa supravietuiasca", a explicat seful Guvernului polonez Donald Tusk la summitul de la Bruxelles, saptamana trecuta, desi fara sa puna sub semnul intrebarii obiectivele principale ale PEC, scrie NewsIn.

UE si-a fixat trei obiective pentru 2020, raportat la 1990: sa reduca cu 20% emisiile de gaze de sera, sa ridice la 20% din consum proportia de energie produsa din surse regenerabile si sa faca economii de energie de 20%.

Italia, precum si Polonia si alte sapte tari membre din estul si centrul Continentului contesta unele masuri propuse de Comisie, argumentand ca acestea vor presupune costuri uriase pentru economia lor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.