Marea Britanie lanseaza astazi planul sau de salvare a sistemului financiar, dupa ce bancile HBOS, RBS, Lloyds TSB si Barclay's au cerut un ajutor de 35 miliarde lire sterline (44,5 miliarde euro) pe fondul crizei financiare internationale.

Decizia, fara precedent a Marii Britanii, ar face ca guvernul sa devina actionarul principal al bancilor HBOS si Royal Bank of Scotland (RBS), informeaza ziarul Sunday Times, citat de Reuters. Niciun reprezentant guvernamental sau al bancilor nu a putut fi contactat imediat pentru declaratii suplimentare.

Ministrul de finante britanic, Alistair Darling, declara sambata, la intalnirea ministrilor de finante din G7 de la Washington, ca guvernul va da mai multe detalii la inceputul acestei saptamani despre planul de salvare deja anuntat, de sute de miliarde lire sterline.

Sunday Times sustine ca lansarea planului ar putea duce la suspendarea tranzactiilor de pe bursa din Londra, London Stock Exchange, ca sa dea timp pietei sa "digere" impactul.

Mai multe detalii despre riscul imens asumat de Marea Britanie gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.