Ministrii de finante si guvernatorii bancilor centrale din G7, grupul celor mai bogate sapte tari, reuniti vineri la Washington, au anuntat un "plan de actiune" in cinci puncte, prin care se angajeaza sa impiedice falimentului oricarei banci importante, incercand astfel sa limiteze efectele crizei.

"G7 a convenit ca situatia actuala cere o actiune urgenta si exceptionala", se arata intr-un comunicat publicat la Washington in numele grupului.

"Ne angajam sa continuam sa conlucram pentru a stabiliza pietele financiare si pentru a restabili fluxul de creditare, ca sa fie sustinuta cresterea economica mondiala", se spune in textul dat publicitatii de Trezoreria americana in numele ministrilor de finante si guvernatorilor bancilor centrale din Canada, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Japonia si SUA.

"Suntem de acord sa luam masuri decisive si sa ne folosim de toate mijloacele pe care le avem la dispozitie pentru a sustine institutiile financiare de o importanta sistemica (adica a caror cadere ar antrena o cascada de alte falimente - n.r.) si pentru a impiedica falimentul lor", au promis responsabilii celor sapte mari puteri financiare dupa reuniunea de la Washington, care a durat trei ore si jumatate.

Detalii despre celelalte patru puncte ale planului cititi in Wall-Street.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.