Fratii fondatori ai lantului de magazine Aldi detin cea mai mare avere din Germania, estimata la mai mult de 17 miliarde euro, potrivit unui clasament anual al publicatiei Manager-Magazin, citat de NewsIn.
Avansul acestora fata de familia Porsche, a carei avere este estimata la 15,5 miliarde euro, s-a diminuat considerabil, potrivit publicatiei citate. Familia Porsche, care detine compania producatoare de masini sport, avea in 2007 o avere de 12,45 miliarde euro.

Motivatia consta in faptul ca Porsche a "profitat de cresterea valorii participatiei" sale la producatorul auto Volkswagen, unde controleaza 35% din actiuni si unde vrea sa preia controlul.

Ca si anul trecut, revista face lista a 122 de persoane care au o avere cel putin egala cu 1 miliard euro. Multi dintre multimilionarii germani si-au pierdut, insa, averea, ca urmare a crizei financiare.

Este cazul Susannei Klatten, in varsta de 46 de ani, femeia cea mai bogata din Germania, "a carei participatie la BMW a inregistrat pierderi ridicate", potrivit Manager-Magazin.

Actionar al companiei producatoare de automobile si mostenitoare a dinastiei Quandt, Susanne Klatten avea o avere de 7,8 miliarde euro. Turbulentele de pe pietele financiare au afectat-o si mai grav pe Madeleine Schickedanz, in varsta de 64 de ani si actionar majoritar al grupului de distributie si de turism Arcandor, care se confrunta cu dificultati, potrivit Manager-Magazin.

Schickedanz, a carei "avere a pierdut mai mult de jumatate din valoare", a reusit sa isi pastreze pozitia intre cei 100 de cei mai bogati germani, doar "multumita participatiei indirecte la grupul de turism Thomas Cook", precizeaza publicatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.