Guvernul polonez spera ca tara va adopta moneda unica la 1 ianuarie 2012, a anuntat ministrul polonez al finantelor, Jacek Rostowski, potrivit NewsIn..

Rostowski a informat parlamentul ca cel mai potrivit moment pe care l-ar putea alege pentru ca Polonia sa intre in mecanismul ratelor de schimb (ERM) ar fi prima jumatate din 2009.

"Cred ca Polonia va adera oficial la zona euro la 1 ianuarie 2012", a spus ministrul. "La mijlocul anului 2011 vom cere Comisiei Europene sa confirme indeplinirea criteriilor de aderare si sa stabileasca rata de schimb", a adaugat acesta.

Rostowski, care a prezentat proiectul bugetar pentru 2009, s-a aratat optimist in privinta adoptarii monedei europene, in ciuda turbulentelor de pe piata financiara.

Premierul polonez Donald Tusk a anuntat in septembrie ca autoritatile de la Varsovia doresc sa indeplineasca criteriile de convergenta nominala pana in 2011, pentru a putea adopa euro in 2012.
Orice stat trebuie sa intre in mecanismul ratelor de schimb pentru cel putin doi ani, inaintea adoptarii monedei unice europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.